EFF vraagt negen techbedrijven om betere privacy en security
Ik help het ze hopen, dat aan hun wensen (enigszins) voldaan kan worden, maar ik vrees van niet. Aan de ene kant staat het duidelijk hun core-business in de weg om dit
te doen. Aan de andere kant zijn er nog andere belanghebbenden, die dit in de weg staan en liever niet zien gebeuren.

Want als de vos de passie preekt, boer let op je privacy data, om met een lichte variant op het bekende spreekwoord te spreken.

Bijvoorbeeld kunnen we ons afvragen, waarom geen van de Amerikaanse clouddiensten voldoen aan de eisen van de Europese GDPR? Al ze het al zouden willen, dan kunnen ze daar ook nooit aan voldoen, vanwege huidige gangbare Amerikaanse wetgeving, zoals de Cloud Act, Executive Order 1233 en Sectie 702 van de Foreign Intelligence Surveillance Act. Ze worden gedwongen mee te werken met veiligheidsdiensten, desnoods "under gag order".

Daarnaast is er nog het immense probleem van de nog steeds zeer onveilige internet infrastructuur, zowel waar het server configuratie, webdienstbeveiliging en website security e.d. betreft. Zo blijft het circus van hacken en gehackt worden ongehinderd doorgaan met een ongeremde hoeveelheid scam, spam, phishing en sinds het laatste jaar nep nieuws en , regelrechte, vaak politiek correcte info manipulatie en soms regelrechte censuur en vooral ook het meten met twee maten.

Alles om de status quo voor de grote graaiers niet in gevaar te hoeven brengen. Vanaf de tijd dat Metternich streed tegen volksvertegenwoordigingssystemen is dit al aan de gang. EEF had zich toch zeker eens uit moeten spreken tegen de manier waarop de Big Tech bedrijven onze meningen verkokeren wil of liever gezegd nog "wil voorkoken".

#sockpuppet

Op deze website gebruikt VM4 cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.