Amerikaan krijgt 34 maanden cel voor inbreken op iCloud-accounts

Een 31-jarige Amerikaanse ex-leraar is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 34 maanden wegens het inbreken op de iCloud-, Facebook- en e-mailaccounts van meer dan 200 mensen, waaronder

verschillende beroemdheden. De man wist via Facebook informatie te achterhalen waarmee hij beveiligingsvragen van zijn slachtoffers kon beantwoorden en zo het wachtwoord kon resetten.

Daarnaast maakte hij gebruik van phishingmails die van Apple afkomstig leken en om gebruikersnamen en wachtwoorden vroegen. Op deze manier wist hij complete iCloudback-ups, foto's en andere privégegevens te verkrijgen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie zocht de ex-leraar in de e-mailaccounts van zijn slachtoffers naar persoonlijke informatie, waaronder naaktfoto's.

De man kwam tijdens het onderzoek naar "Celebgate" in het vizier van de FBI. In 2014 verschenen honderden gestolen naaktfoto's van Hollywoodsterren op internet, ook bekend als Celebgate en "The Fappening". De FBI startte daarop een onderzoek, wat tot meerdere verdachten en veroordelingen leidde.

Op deze website gebruikt VM4 cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.