Prijzen betaalde beveiligingsupdates Windows 7 bekend

Nog minder dan een jaar en dan stopt Microsoft de ondersteuning van Windows 7, waardoor gebruikers geen beveiligingsupdates meer zullen ontvangen. Organisaties komen alleen nog in aanmerking voor

patches als ze een contract voor Extended Security Updates afsluiten.

De Extended Security Updates zijn beschikbaar voor Windows 7 Professional- en Windows 7 Enterprise-klanten in Volume Licensing en worden gedurende drie jaar aangeboden. Uit een prijslijst die in handen van ZDNet kwam blijkt dat Microsoft voor Windows 7 Pro het eerste jaar 50 dollar per apparaat rekent. Het tweede jaar wordt er 100 dollar in rekening gebracht en als organisaties het derde jaar nog beveiligingsupdates willen ontvangen moet er 200 dollar per apparaat worden betaald.

Organisaties met Windows 7 Enterprise zijn goedkoper uit. Het eerste jaar van Extended Security Updates kost 25 dollar per apparaat. Voor het tweede jaar rekent Microsoft 50 dollar per machine en organisaties die van januari 2022 tot januari 2023 nog updates willen ontvangen zijn 100 dollar per apparaat kwijt. Volgens de prijslijst is er geen minimale aanschaf vereist.

Het aanbieden van betaalde beveiligingsupdates nadat de supportperiode is afgelopen wordt door meer partijen gedaan. Onlangs maakte ook Ubuntu-ontwikkelaar Canonical bekend dat klanten van Ubuntu 14.04, als de ondersteuning op 30 april afloopt, tegen betaling nog beveiligingsupdates kunnen ontvangen.

Image

Op deze website gebruikt VM4 cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.