Nest waarschuwt gebruikers voor hergebruikte wachtwoorden

De afgelopen weken zijn er meerdere verhalen in de media verschenen over gebruikers van een Nest-camera die via de camera in hun eigen huis werden bespioneerd en toegesproken. De systemen van

Nest zijn niet gecompromitteerd, aldus Nest-topman Rishi Chandra in een e-mail aan klanten.

Volgens Chandra lopen gebruikers risico als ze hun wachtwoord hergebruiken. Meerdereincidenten met gekaapte Nest-camera's waren toe te schrijven aan het gebruik van hergebruikte wachtwoorden. Gebruikers krijgen dan ook het advies om een uniek wachtwoord in te stellen. Voor extra beveiliging adviseert Chandra het gebruik van tweefactorauthenticatie.

In de e-mail laat de Nest-topman verder weten dat Nest actief naar datalekken zoekt. In het geval er gecompromitteerde Nest-accounts worden gevonden, wordt de gebruiker gewaarschuwd en zijn account tijdelijk geblokkeerd. Ook voorkomt Nest het gebruik van wachtwoorden die op lijsten met bekende, gecompromitteerde wachtwoorden voorkomen.

Op deze website gebruikt VM4 cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt.